Stef kérte hogy írjak az SMS értesítéssel kapcsolatban, hogy hogy értesítem magam, ha offline a VPSm:
Mivel én sem vagyok a témában szakértő, ezért aki tud jobb megoldást az írja le nyugodtan. Én két módról tudok:
Először is meg kell említenem, hogy az ilyen SMS értesítéses rendszert csak azok csinálják akik tényleg nagyban utaznak, egy bizonyos összeghatár alatt egyszerűen felesleges, egy bizonyos összeghatár felett pedig szinte kötelező, hogy tudjuk mikor áll(t) le a VPSünk vagy egy nem várt újraindítást tapasztalok, esetleg túlterhelt a rendszer.
1. VPS szolgáltatás keretében rendelhető Én a fajsúlyosabb számláimhoz ezt még pluszban használom. Sokan panaszkodtak a GIGA miatt, hogy nem szólt amikor egy fél napra elérhetetlenek voltak a szervereik. Hozzá kell tenni, hogy ez szinte minden más szolgáltatóról elmondható, max. a hivatalos honlapjukon tesznek ki egy rövid hírt, azt is a legeldugottabb helyre. Nekem ilyen problémám nem volt +10€/hó szolgáltatás keretében nekem jött az sms hogy offline a szerver. Mobilnettel aztán simán be tudtam üzemelni a másik tartalék VPSemen a számlákat. Nekem 3 különböző szolgáltatótól van szerverem(nem a legolcsóbbak), hogy az esetleges kimaradásokat ki tudjam védeni. A VPSeket általában klónozni kell (ugyanazokat a dolgokat kell rá felrakni), és nem árt ha egymást monitorozzák.
2. Segédprogramok A problémám nekem ott kezdődött ha az egyedüli VPSm offline, nettel nem érintkezik így küldeni se tud semmilyen adatot. Viszont ha a 3 VPSemet ráveszem, hogy egymást monitorozza és beállítom hogy mondjuk percenként pingeljék meg egymást és ha az adatcsomagok több mint 50%-a elvész akkor küldjenek értesítést így ha az egyik még offline addig a többi ugyanúgy tudja a monitorozást végezni. Eléggé kacifántos, lehet sokan nem is értik, de a lényeg, hogy így folyamatos figyelést tudok fenntartani a VPSek közt. Én ezt a PRTG Network Monitor c. segédprogrammal érem el, amivel egyébként nem csak a hálózatot de magát a VPSt is monitorozom (nálam VPSről megy honlap, podcast, torrent, szal nem csak forexre használom)
Nem hiszem, hogy az enyém lenne a legjobb, minden esetre én meg vagyok elégedve, eddig nem volt vele problémám.
_________________ Bróker: VPS:
|